zo

18

mrt

2018

Kleine muis 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Halt!', roept Fien. Zo lukt het niet. Fien begint te zingen. Ze zingt zo mooi. De warme klanken vullen de hele ruimte. Alles valt even stil... Dan neemt Bo haar blokfluit en speelt samen met Fien. Langzaam stappen ze door het grote raam naar buiten. Alle muizen volgen. Bo en Fien wandelen met de muizen naar het grote bos achter hun huis. Is dit geen goede plaats voor een muizenhuis?

za

17

mrt

2018

Kleine muis 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bo geeft nooit op. Ze neemt de vliegenklopper van het rek en rent achter de muizen. 'Naar buiten, jullie!' roept ze. Zo snel liep Bo nooit eerder. Ze slaat met de vliegenklopper in het rond. Hij vliegt van links naar rechts, omhoog en omlaag, schuin en recht. Bo wil ze zo graag grijpen. De muizen hollen voor hun leven.  

za

17

mrt

2018

Kleine muis 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bo puft wat uit en wil dan stil wegsluipen. Terwijl ze zich omdraait, klapt de ijzeren klem met een harde knal dicht. De staart van Bo zit gevangen. Ze kermt het uit van de pijn. Miek en de muizenfamilie trippelen achter haar de woonkamer in. De lekkere taarten lokken alle muizen uit het hol. Op de kast, onder de zetel, achter de deur, overal zijn er nu muizen. Ze smakken en smullen tot hun buikjes rond staan. Wat een feest.

vr

16

mrt

2018

Kleine muis 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bo is het niet eens. Ze bedenkt een goed plan. Haastig rent ze naar het schuurtje achter in de tuin.Tussen de rommel zoekt ze een muizenval. Het is een zware val die ze helemaal alleen naar de woonkamer sjouwt.

Fien steekt een handje toe. Ze ligt plat op haar buik om te duwen. 'Nog 2 cm', kreunt Bo.

Voorzichtig gluurt de muizenfamilie naar de gevaarlijke val.

do

15

mrt

2018

Kleine muis 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze is boos en blaft naar het holletje van Miek. Miek heeft een leuk huis. Er hangen vlagjes voor haar deur. Zou er ook een muisje jarig zijn? 

Fien hoort het geblaf dat steeds luider wordt. Terwijl Bo luidkeels haar best doet staat Fien verbaasd in de deuropening te kijken. 'Wat is er nu aan de hand?', vraagt Fien.

wo

14

mrt

2018

Kleine muis 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de woonkamer snoezelen Fien en Bo in de zetel. Fien kriebelt het hoofd van Bo. Bo ligt lekker te snorren. Op de bruine kast staat een grote verjaardagstaart. Bo hoort plots een schril geluid. Ze heft haar kop en snuffelt. 

Een klein muisje zet haar scherpe tanden in de achterkant van het luchtige deeg. Ze heet Miek en wil graag haar buikje vol eten. 

Bo wipt pijlsnel recht en gromt.

do

22

feb

2018

Op een mooie winterdag 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel ver weg zien ze iets bewegen. 'Zou dat Bo kunnen zijn?' Het lijkt eerder op een klein sneeuwpopje. Fien en Guust versnellen hun pas. Ze komen dichter en dichter. 

Er valt een sneeuwvlok van het sneeuwmannetje. Fien herkent de bruine snoes van Bo. Guust zoekt boom-stronken en steekt een groot vuur aan. Terwijl Bo langzaam ontdooit, staren Fien en sneeuwpop in de warme gloed van het kampvuur.

wo

21

feb

2018

Op een mooie winterdag 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien roept luid: 'Bo, Bo o o...' De echo galmt over de velden. Nergens komt Bo te voorschijn.

'Lieve Guust, wat moeten we nu doen?, prevelt Fien. Sneeuwman beweegt langzaam zijn ene voet, dan de andere. Hij neemt de hand van Fien en wandelt met haar in de richting van de zon. Uren strompelen ze verder. Hun tenen worden ijskoud. Bijna is de neus van Guust bevroren. Voor zich zien ze de zachte gloed van de zon verdwijnen achter de horizon. Nog steeds hebben ze Bo niet gevonden tot...

za

10

feb

2018

Op een mooie winterdag 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Je hebt nog een neus nodig, Guust.' Fien tilt een grote wortel tot bij het hoofd van de sneeuwman. Het lukt haar maar net om de wortel in het gezicht van sneeuwpop te duwen. 

'Kijk in de richting van de wolken dan kan je de frisse geur van de wind ruiken.' Guust is blij. 'Misschien komen er straks kinderen met je spelen.' Sneeuwman knipoogt. Stilaan wordt het donker maar waar blijft Bo?

wo

07

feb

2018

Op een mooie winterdag 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien voelt de sneeuw kraken onder haar voeten. Bo hupt in de voetsporen van Fien en gooit de eerste sneeuwbal naar haar. Verrast duwt ze terug. Bo valt en maakt een mooie sneeuwengel.

Dan rolt Fien een sneeuwbal die alsmaar dikker wordt en nog één en nog één... tot er een machtige sneeuwman verschijnt. 'We noemen hem Guust', zegt Fien.  

di

06

feb

2018

Op een mooie winterdag 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze kiest de groene laarzen en zoekt een warme jas in de kast. Het is de eerste keer dat ze de zachte berenvacht draagt. Snel wriemelt ze aan de knopen. Ze zitten nog wat stroef. Nog een laatste knop en dan trekt ze haar wollen handschoenen aan. Bo kwispelt met haar staart. 'Hier Fien, pak aan', zegt ze.  

 

ma

05

feb

2018

Op een mooie winterdag 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien kijkt door het keukenraam naar buiten. Alles is wit en stil. Er ligt een dikke laag sneeuw. Bo kruipt onder de armen van Fien op de groene kruk. Ze drukt haar snoet tegen het koude raam. 

Oh, ze wil in de sneeuw spelen. Nog voor Fien iets kan vertellen, springt ze van de stoel en holt ze naar de voordeur. Daar staat ze dan te janken. 'Wacht!', roept Fien. Fien loopt naar de schoenenkast.

ma

15

jan

2018

Mag ik jullie voorstellen: 'Olle, Ieke, Ansje en Ebbe'.

wo

10

jan

2018

Ieke

di

09

jan

2018

Ieke

do

28

dec

2017

Ieke

Kerst

De snoeppot