ma

20

nov

2017

Blaadjes 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien en Bo lachen en grienen. Ze horen het getrippel van de eekhoorns op de achtergrond niet. In de dikke eik woont een hele familie. Als het herfst is, verzamelen ze beukennootjes en eikels. Dat is ieder jaar weer een hele klus. Druk lopen ze dan heen en weer op de takken en sleuren met noten. Ook hele zware vruchten duwen ze met hun dunne pootjes vooruit. Ze vinden het niet gemakkelijk om hun evenwicht te houden. De lenigste eekhoorn duwt een grote eikel tot in het midden van de onderste tak. Stiekem gooit hij die dan naar beneden.

vr

17

nov

2017

Blaadjes 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien stapt vijf passen achteruit. Dan neemt ze een aanloop. Ze rent en rent en hop... met een grote sprong zweeft ze door de lucht en landt in de blaadjesberg. De dauw maakt haar benen en jurk nat. Bo duikt over haar heen. Het regent blaadjes vandaag. Op de laagste tak van de oude eik kruipt een eekhoorn. Zijn pluimstaart steekt recht in de lucht. 

ma

06

nov

2017

Blaadjes 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met beide achterpoten stampt Bo de blaadjes omhoog. Ze helpt de wind met blazen. Steeds hoger dwarrelen ze op. Ook Fien doet nu mee. Haar beide handen graaien in het vochtige gras. Het kleine hoopje wordt een heuvel, dan een berg. Een berg voor een kasteel? De grond trilt. Rupsen kruipen langzaam naar boven en steken hun kopje op.

zo

05

nov

2017

Blaadjes 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bo luistert met hangende oren en hoort 'a..., i..., o,...'

Ze rukt zo hard ze kan aan de leiband. Vooruit, ze wil alleen nog vooruit. De koele lucht waait rond haar oren. Een wervelwind van blaadjes draait als een kolk om haar heen. 

Fien leunt met haar hele gewicht achterover om Bo bij zich te houden. 'Halt, blijf,...', roept ze. Het handvat snijdt in haar handpalmen. Toch moet ze loslaten.

 

 

 

 

ma

23

okt

2017

Blaadjes 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanmorgen gaan Fien met Bo wandelen. Niet zomaar wandelen. Neen, ze heeft een lange rode leiband voor

Bo. Overal liggen er blaadjes die onder haar poten ritselen. Hier en daar kraakt er een twijgje. Bo kijkt met grote ogen. Het is alsof ze wil vragen 'Wat gebeurt er nu?' Fien wil een keurig hondje en roept 'halt, zit, volg...!'

di

17

okt

2017

Een spannende droom 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een poos maakt de strik zichzelf helemaal los. Eerst de linkerlus dan de rechterkant. Het lint beweegt sierlijk omhoog. Langzaam schuift het deksel open. Nog voor het op de grond ligt, floept er een clowntje uit. Fien is verrast. 'Vleugels', fluistert ze. 'Vleugels!', roept ze. Zelfs voor Bo is er wat voorzien.

 

 

 

 

Vleugels!

ma

16

okt

2017

Een spannende droom 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien en Bo wrijven hun ogen uit en zien plots een reuze groot pak voor zich. Het lijkt wel een cadeautje. Vriendelijk verpakt met een gouden strik er omheen. Er is toch niemand jarig vandaag. 

Stilletjes schuiven ze wat dichterbij. Ze durven het niet aan te raken. Verbaasd blijven ze kijken. 'Ssst.. hoor ik iets?', zegt Bo.

za

14

okt

2017

Een spannende droom 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boem! Met een harde knal wordt Fien wakker. Haar droom is helemaal weg. Ze schiet overeind en kijkt verschrikt rond zich. Bijna struikelt ze over haar lange nachtjapon. Ze ziet helemaal niets. Alleen de lange grashalmen en Bo die recht veert. Bo blaft. Was het een echte boem of droomde Fien de knal?

vr

13

okt

2017

Een spannende droom 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mmm...de frisse bloemengeur van bosrozen. Het elfje springt, zweeft... vliegt. Steeds hoger en nog hoger. Tot je ze bijna niet meer kan zien. Alleen nog een klein glimmend stipje blijft er over. Elke avond kijkt Fien uit het raam naar de hemel en zoekt elfenlichtjes. Kon ik toch zo maar eens een sterretje plukken, droomt ze.

di

10

okt

2017

Een spannende droom 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag grote reus, wat heb jij lange benen. Hij stapt als vanzelf over de velden, over de bossen, over de dorpen... Reus is al overal geweest. Maar het liefst gaat hij bij de kinderen op bezoek. Hij bezorgt ze zoete dromen. Of... als er eentje de slaap niet kan vatten, vertelt hij ze een mooi verhaal. 'Neem je me voor één dag eens mee op reis?',droomt Fien. Ik zou boven op je hand kunnen zitten en de hele wereld zien.

ma

09

okt

2017

Een spannende droom 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien droomt over Heksje. Heksje is een lieve heks.

Er is nog iemand bij haar. De kat Minoes. Minoes ligt knus bij Heksje. Ze zijn altijd samen op pad. Met de bezem zoefen ze dan door de lucht. Voor ze vertrekken doet Minoes de lamp aan en Heksje zit achter het stuur. Fien wou zo graag een vliegende bezem hebben. Zo eentje met een bloemenzit, lijkt haar echt wel iets. 

ma

02

okt

2017

Naar de vijver 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien en Bo mogen op de rug van een witte zwaan. De zwaan heeft zachte veren om op te zitten. De hele middag drijven ze op de vijver en ontdekken mooie waterplanten en gekke visjes. Hou je goed vast Bo. Niet in het water vallen!

zo

01

okt

2017

Naar de vijver 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plots grijpt een lange snavel de arm van Fien. Langzaam wordt ze omhoog getrokken. Het frisse water glijdt langs haar lichaam. Ook de vissen doen mee. De stroming duwt het bootje met Bo verder. Bo is bang. 

do

28

sep

2017

Naar de vijver 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bootje kantelt helemaal opzij. Fien valt in het water. Zwemmen Fien. Blub, blub... prachtige gekleurde vissen komen kijken.

Fien, Fien,... waar ben je toch? Als dat maar goed afloopt.

wo

27

sep

2017

Naar de vijver 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heerlijk schommelen op het water. Bo roeit met de peddels terwijl Fien lekker in het bootje ligt te zonnen. Ze schudt wat te hard. Het water spet omhoog. Heen en weer, heen en weer... Waw, stop Bo! Fien verliest haar evenwicht. 

za

23

sep

2017

Naar de vijver 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopla, Bo duikt. Waar blijf je, Fien? Voorzichtig zet Fien een voet in het bootje. Brr... de boot wiebelt.  Aan de waterkant is het stil. Alleen het gesnater van wilde eenden kan je horen. Oei Bo, wat doe je nu? Verlies je niets?

vr

22

sep

2017

Naar de vijver 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Vandaag is het lekker warm. Fien en Bo gaan naar de vijver. Trek je zwempak aan, Bo. Wat gaat dat snel, zeg.

De jurk van Fien vliegt in de lucht. Bo past ook zijn nieuwe zwembroek. Hij kan nog maar net zwemmen. Ze hebben er zin aan, zo te zien. 

 

wo

20

sep

2017

Fien en Bo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Fien en Bo. Voor jou!